Lääkärini sanoi: Tilanne on muuttunut katastrofaalisesta niin hyväksi, kuin se vain voi muuttua!

Annika - 40 VUOTTA
Maaliskuu 2021

Annikalla on ollut tyypin 1 diabetes vuodesta 1999, jolloin hän oli 18-vuotias. Nuorena naisena hän halusi olla kuten kaikki muutkin, eikä jatkuvasti miettiä, kuinka hoitaa korkeaa tai matalaa verensokeria, mutta sokeritasoni oli aina joko korkea tai matala.

– En edes muista, että minulla olisi ollut hyvä verensokeri, jota minun ei olisi tarvinnut ajatella.

– Olen laskenut, että olen ehtinyt ottaa insuliinikynällä 60 000 pistosta. Kun kamppailin insuliinikynän kanssa, minulle kerrottiin, että minun kannattaisi testata insuliinipumppua. Mutta sanoin aina ei, pelkäsin, etten voisi enää muuttaa mieltäni ja palata takaisin kynähoitoon, enkä halunnut että mitään olisi kiinni minussa.

Noin vuosi sitten lääkäri ehdotti, että Annika testaisi CGM-järjestelmää. Ja hän todella nautti siitä. Sen jälkeen askel CGM:stä insuliinipumppuun ei ollut enää niin suuri.

– Päätin vihdoin testata pumppua. Mutta koska arvoistani oli tullut niin hyviä, yhtäkkiä ei ollutkaan enää selvää, että saisin pumpun, ja minun piti vaihtaa hoitopaikkaa saadakseni sen.

Sain Tandem t:slim X2™ -insuliinipumpun.

– Minun ei tarvinnut enää kalibroida. Mikä vapauden tunne!

– Sain melko pian käyttööni Basal-IQ™-teknologian, eikä minun tarvinnut enää murehtia alhaisista verensokeriarvoista. Sekä mieheni että lapseni olivat sitä mieltä, että elämä tämän uuden insuliinipumpun myötä oli paljon parempaa!

– Sitten tuli Control-IQ ™ -teknologia, mikä mahdollisuus! Urheilu, joka on minulle tärkeää, on nyt paljon sujuvampaa. Ja spontaanien asioiden tekeminen on myös helpompaa. Ennen kaikkea, aika lasteni kanssa on nyt paljon laadukkaampaa. Voin keskittyä lasten kanssa olemiseen, koska pumppu auttaa minua lisäämällä ja vähentämällä insuliinin annostelua tarvittaessa. Ennen pelkäsin matalaa verensokeria, mutta nyt se ei ole enää ongelma.

– Kun olin uusintakäynnillä lääkärini luona, hän huudahti: “Mutta Annika, mitä sinä olet tehnyt! Katsoin vain testituloksiasi ja tilanne on muuttunut katastrofaalisesta niin hyväksi, kuin se vain voi muuttua!

Me Rubin Medicalilla arvostamme sitä, että käyttäjämme jakavat kokemuksiaan. Haluamme kuitenkin muistuttaa siitä, että kokemukset erilaisista diabeteksen hoidon apuvälineistä ja tyypin 1 diabeteksesta ovat yksilöllisiä ja voivat vaihdella eri ihmisillä. Keskustele diabetesklinikallasi, mikä hoito sopii sinulle parhaiten.