Puhelinnumero: +358 3 422 1150 (Puhelinnumero on pumpun taustapuolella)
03-4221150 arkisin klo 8.00–16.30
Asiakastukemme auttaa insuliinipumppuun, glukoosinseurantaan ja muihin diabeteksen hoitovälineisiin liittyvissä kysymyksissä.
Tekninen pumpputuki muina aikoina 03 4221150
Tavoitteenamme on pystyä auttamaan sinua niin, että pystyt jatkamaan insuliinihoitoa keskeytyksettä. Jos pumppusi käytössä ilmenee akuutteja ongelmia, olemme täällä sinua varten. Glukoosinseurantaan liittyvissä kysymyksissä toivomme yhteydenottoja toimistoaikaan.
Hoitotiimisi tilaa sinulle uuden, Control-IQ-teknologialla varustetun pumpun. Pumppuja on saatavilla useimmissa sairaanhoitopiireissä. Ota yhteyttä hoitotiimiisi, joka tietää, kuinka asia hoituu alueellasi.
Basal-IQ-teknologia, joka on saatavilla useimmissa sairaanhoitopiireissä, keskeyttää insuliinin annostelun tarvittaessa alhaisen verensokerin ehkäisemiseksi.
Control-IQ-teknologiassa, on mukana mahdollisuus nostaa annostusta tarvittaessa.
Kyllä, Tandem t:slim X2:n voi ladata varavirtalähteen avulla. Sen jännitteen tulisi olla vähintään 5 V ja virran ulostulon 1 000 mA.
Tandem t:slim X2 ja Dexcom G6/G7 kommunikoivat Bluetooth-yhteyden välityksellä. Bluetooth-signaali välittyy pumpun näytön kautta, joten pidä näyttö aina ulospäin. Pidä myös lähetin samalla puolella kehoa kuin pumppu. Silloin edellytykset hyvälle yhteydelle ovat parhaat.
Tandem t:slim X2 -insuliinipumppuja myydään vain suoraan hoidontarjoajille/klinikoille Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Emme myy niitä suoraan yksityishenkilöille.
Ota yhteyttä hoitotiimiisi, joka tietää, kuinka asia hoituu alueellasi.
USB-portin suojat ovat kulutustarvikkeita, joita diabeteshoitajasi voi tilata. On myös mahdollista, että voit tilata USB-portin suojia suoraan omalta hoitotarvikejakelustasi.
Akun nopea tyhjentyminen voi johtua erilaisista asioista. Tarkista, että Bluetooth-yhteys on pois päältä. Jos pumpussa on monia hälytyksiä, kuten okkluusio- tai glukoosinseurantahälytyksiä, akku kuluu nopeammin, etenkin jos hälytyksiä ei vahvista. Näin käy myös, jos näyttö on päällä paljon tai pitkään. Suosittelemme pumpun lataamista joka päivä noin 10–15 minuutin ajan.
Tähän on kaksi keinoa:
- Valitse ”Asetukset” -> ”Oma pumppu” -> ”Profiilit” ja valitse käytössä oleva profiili. Paina ”Muokkaa” ja sitten ”Aika-asetukset”. Paina oikean alakulman nuolta, kunnes pääset viimeiselle sivulle, jolla näet valitun profiilin päivittäisen perus- eli basaali-insuliinin kokonaismäärän. Huomaa, että kohdassa näytetään vain ohjelmoitu päivittäinen perusinsuliinin määrä.
- Valitse ”Asetukset” -> nuoli alaspäin -> ”Historia” tai ”Pumpun historia” (ohjelmistosta riippuen) -> ”Perus”. Valitse päivä (huomaa, että et voi nähdä kuluvan päivän perusinsuliinia, vaan aiempien päivien). Luku kertoo toteutuneen perusinsuliinin kokonaismäärän valittuna päivänä.
Olemme julkaisseet tällä sivustolla ohjevideoita ja esitteitä tuotteistamme.
Tutustu tietopankkiin täällä: https://rubinmedical.fi/ohje-ja-tietomateriaali/
Tandem t:slim X2:n säiliössä on niin kutsuttu t:lock-liitäntä. Kaikki Tandem-infuusiosetit sopivat t:lock-liitännällä varustettuun säiliöön.
Humalog, Novorapid, Lispro, Aspart Insulin Sanofi ja Lyumjev ovat Tandem Diabetes Care, Inc:n testaamia insuliineja, ja turvallisia käyttää Tandem t:slim X2 -insuliinipumpussa. Suosittelemme, että vaihdat säiliön ja insuliinin kahden tai kolmen päivän välein käyttämästäsi infuusiosetistä riippuen.
Tandem t:slim X2:ssa on ainutlaatuinen annostelujärjestelmä, jota kutsutaan nimellä Micro Delivery System. Järjestelmän ansiosta potilas ei ole suorassa kontaktissa säiliön koko insuliinimäärään. Säiliö on pieni, mutta siihen mahtuu silti 300 yksikköä insuliinia. Katso video säiliön täyttämisestä täällä (englanniksi) tai täällä (ruotsiksi).
t:case-kotelon klipsin paikkaa voi vaihtaa joko pysty- tai vaaka-asentoon. Irrota ensin t:case pumpusta. Nosta klipsiä pitelevä muoviosa irti kotelosta litteällä esineellä. Työnnä samalla klipsiä ylöspäin. Kiinnitä sitten klipsi toiseen kiinnityskohtaan ja varmista että se napsahtaa kiinni. Katso video täällä.
Ei, se ei ole vesitiivis. Se on vedenkestävä (IPX7) ja sen vedenkestävyys on testattu metrin syvyydessä 30 minuutin ajan. Emme suosittele sen käyttämistä uimisen aikana.
Suosittelemme akun lataamista joka päivä 10–15 minuutin ajan. Kun akun lataa sen tyhjennyttyä kokonaan, lataus täyteen kestää noin 2,5 tuntia.
Ota tavaksi irrottaa pumppu kehosta ennen sen sammuttamista. Pumppu käynnistetään uudelleen yhdistämällä se virtalähteeseen samaan tapaan kuin ladattaessa. Paina ja pidä käynnistys-/pikaboluspainiketta pohjassa noin 30 sekuntia, kunnes kuuluu äänimerkki. Irrota pumppu virtalähteestä ja tarkista painamalla käynnistys-/pikaboluspainiketta että se on sammutettu. Näytön ei pitäisi käynnistyä. Anna pumpun olla suljettuna 20 minuuttia. Kun haluat kytkeä sen takaisin päälle, yhdistä se virtalähteeseen uudelleen. Käynnistys-/pikaboluspainiketta ei tarvitse painaa, vaan pumppu käynnistyy itsestään. Huomaa, että kun pumppu on ollut poissa päältä, säiliö on täytettävä uudestaan (vanha säiliö voi olla paikallaan). Myös letku on täytettävä vähintään 10,2 yksiköllä insuliinia. Säiliössä on oltava vähintään 50 yksikköä jäljellä, jotta sitä ei tarvitse vaihtaa uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.
Jos glukoosinseuranta on käynnissä, se pysäytetään väliaikaisesti. Kun olet käynnistänyt pumpun uudelleen, aloita sensorin käyttöjakso ja syötä sensorikoodi uudelleen. Jos et muista sensorikoodia, se löytyy pumpun glukoosinseurannan historiatiedoista kohdasta ”Suorita loppuun”. Valitse päivä, jolloin käyttöjakso aloitettiin, ja etsi ”annettu sensorikoodi”. Uutta käynnistysjaksoa (30 min tai 2 h) ei tule, mutta glukoosinseurannan käyrien palautuminen pumpun aloitusnäytölle voi kestää hetken.
Täältä löydät pumpun uudelleenkäynnistysohjeet.
Glooko on verkkopohjainen analyysityökalu insuliinipumpun, glukoosinseurannan ja verensokerimittarin historiatietojen lataukseen. Jotta voit ladata pumpun tiedot Glookoon kotoa käsin, tarvitset pumpun mukana toimitetun alkuperäisen micro-USB-johdon ja tietokoneelle ladattavan Glooko Uploader -ohjelman. Sinun täytyy myös luoda oma Glooko-tili.
Glookolla on hyvät ohjeet tilin luomiseen ja pumpun tietojen lataamiseen kotona. Tutustu lisää osoitteessa www.pharmanova.fi/glooko. Jos käytät klinikan omaa tunnusta Glooko-tilin luomisessa, hoitotiimi voi nähdä lataamasi tiedot.
Jos käytät Dexcom-sovellusta, voit jakaa glukoosinseurannan tiedot suoraan hoitotiimille pilvipalvelun avulla. Edellytyksenä on, että Glooko-tilisi on yhdistetty klinikan omaan tunnukseen. Jos haluat, että omainen tai joku muu pääsee seuraamaan glukoosinseurantasi tietoja, hänen on ladattava Dexcom Follow -sovellus. Lisätietoa saat tästä Kolme tärkeää vaihetta -oppaasta.
Muista, että pumpun tiedot on aina ladattava Glooko Uploaderin tai klinikan Glooko-lähettimen kautta.
Vieraile Pharmanovan sivuilla, niin pääset ohjeisiin; https://pharmanova.fi/glooko/
Glooko-mobiilisovellus on täysin itsenäinen sovellus, joka on hyvä lisä tavalliselle Glooko Personal -tilillesi.
Lataa App Storesta
Lataa Google Playsta
Sovelluksella saat muun muassa:
– hyvän yhteenvedon viimeisimmistä ladatuista tiedoista (tiedot on ladattava Glooko Uploaderin kautta)
– käteviä raportteja, joista näkyy insuliinin annostelu, glukoosinseurannan tiedot ja glukoosiarvot pidemmältä ajalta.
Lisätietoa Glookosta saat heidän kotisivuilta.
Tämä voi johtua siitä, että kun vedät ruiskun neulan pois täyttöportista täytön jälkeen, siihen voi tulla tippa insuliinia. Varmistaaksesi, että teet täytön oikein, katso alla oleva video. Se näyttää, miten säiliö täytetään. Huomaa, että säiliön ei pidä vuotaa, mutta pisara insuliinia täyttöportin valkoisessa kalvossa ei ole harvinaista säiliön täyttämisen yhteydessä.
Jotta voit päivittää Tandem t:slim X2 insuliinipumppusi ohjelmistoversion, sinun on ensin ladattava Tandem Device Updater (TDU) -päivitysohjelmisto tietokoneellesi. Valitse linkki sen ohjelmistoversion mukaan, johon haluat päivität insuliinipumppusi.
- Päivitä Control-IQ -teknologiaan: https://www.tandemdiabetes.com/fi-fi/products/software-apps/tandem-device-updater/control-iq
Kalibrointi tarkoittaa, että sinun on tarkistettava verensokerisi sormenpäämittauksella, jotta näet, vastaako sensorin arvo todellisuutta. Sen jälkeen syötät mittaamasi verensokeriarvon insuliinipumppuun. Monissa järjestelmissä on kalibrointimittauksia on suoritettava päivittäin, mutta Dexcom G6 ja G7 CGM:n ja Tandem t: slim X2™ -insuliinipumppujärjestelmä on niin tarkka, ettei kalibrointia tarvita. Järjestelmä ennakoi glukoositasosi muutoksia 30 minuuttia eteenpäin ja tarvittaessa säätää insuliiniannosta automaattisesti. Järjestelmä on hyväksytty tekemään annostelupäätöksiä sensoriarvon perusteella, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun ei tarvitse enää tehdä sormenpäämittauksia sensoriarvon vahvistamiseksi. Sinun tarvitsee vain tarkistaa verensokerisi sormenpäästä, jos glukoosivaroitukset ja CGM-lukemat eivät vastaa oireitasi tai odotuksiasi.
Akun nopea virran väheneminen voi johtua monista asioista. Varmista, että Bluetooth-yhteys on pois päältä. Jos sinulla on useita hälytyksiä, esim. tukoshälytykset tai CGM-hälytykset, ne kuluttavat enemmän akkuvirtaa, varsinkin jos et vahvista hälytyksiä. Samoin, jos näyttö on päällä paljon tai pitkään. Suosittelemme, että lataat pumppua noin 10-15 minuuttia / päivä.
Älä lataa pumppua liian pitkään kerrallaan, joten vältä sen lataamista yöllä nukkuessasi.
Tandem t:connect Mobile App, jossa boluksen annostelu sovelluksen kautta on mahdollinen, on tällä hetkellä saatavilla vain Yhdysvalloissa. Emme vielä osaa sanoa, milloin sovellus on saatavilla Euroopassa/Suomessa, mutta Tandem pyrkii saamaan sen saataville myös Yhdysvaltojen ulkopuolella. Tandem t:connect -mobiilisovellus lanseerattiin Yhdysvalloissa kesällä 2022, ja se on tällä hetkellä sekä iOS- että Android-yhteensopiva, mutta saatavilla rajoitettuihin laitteisiin. Emme osaa sanoa tarkasti, miltä tulevaisuus näyttää yhteensopivien laitteiden osalta, mutta on todennäköistä, että yhteensopivia laitteita tulee tulevaisuudessa lisää.
Tukoshälytys voi johtua useista eri syistä. Yleisin syy on se, että infuusiosetissä on tukos. Pumpun tukoshälytys on turvatoimenpide, joka aktivoituu, kun laite havaitsee, että insuliini ei virtaa niin kuin sen pitäisi. On olemassa kaksi erilaista tukoshälytystä. Ensimmäinen (jotka näet historiassa numerolla 2) voidaan vahvistaa ja sen jälkeen insuliinin annostelua voidaan jatkaa, mutta toisen tukoshälytyksen yhteydessä (näkyy historiassa numerolla 26) sinun on vaihdettava säiliö ja infuusiosetti ennen kuin voit jatkaa insuliinin annostelua. Saat toisen tukoshälytyksen vasta ensimmäisen tukoshälytyksen jälkeen. Riippumatta saamastasi tukoshälytyksestä, sinun tulee aina tarkistaa verensokerisi nähdäksesi, onko se edelleen nousussa. Verensokerisi voi nousta korkealle, jos infuusiosetti ei toimi kunnolla, vaikka tukoshälytys ei vielä ole aktivoitunut. Muista, että saatat joutua korjaamaan korkeaa verensokeriarvoa pikavaikutteisella insuliinikynällä, jos verensokerisi ei laske pumpulla. Ota yhteyttä hoitavaan klinikkaasi tarkempien toimintaohjeiden saamiseksi.
Jos tukoshälytysten kanssa ilmenee toistuvia ongelmia säiliön ja infuusiosetin vaihdosta huolimatta: Varo, ettet ime ilmaa säiliöstä liian voimakkaasti ennen kuin täytät sen insuliinilla. Vaarana on, että valkoinen kalvo säiliön väliseinästä irtoaa, jos vedät ilmaa ruiskuun liian voimakkaasti. Kalvon osat voivat sitten kulkeutua säiliöön ja aiheuttaa tukkeutumisen. Riittää, kun vedät muutaman ilmakuplan pois säiliöstä enne säiliön täyttöä insuliinilla.
Pumpun ohjelmistoa voidaan päivittää ainoastaan, jos pumpussa on vielä takuuaikaa jäljellä. Pyydämme sinua ottamaan yhteyttä klinikkaasi jatkokeskustelua varten.
Klikkaa alla olevaa linkkiä, joka vie sinut Dexcomin verkkosivuille. Sieltä löydät käyttöohjeet eri Dexcom-sovelluksille. Sivusto on erittäin hyödyllinen, jos huomaat, että yksi tai useampi käytössäsi oleva Dexcom-sovellus ei toimi.
-
- Sensorin virheilmoitus (Löydät virheilmoitukset pumpusta kohdasta: Asetukset > Historia > CGM-historia > Varoitukset ja virheet)
- Eränumero (pakkauksessa, LOT)
- Viimeinen käyttöpäivä (pakkauksessa, tiimalasin kohdalla)
- Sensorin käyttöönottopäivä
- Päivämäärä, jolloin sensorivirhe / muu virhe ilmeni
- Sensorin paikka kehossa? (esim. vatsa tai olkavarsi)
- Oletko käyttänyt sensorissa lisäteippausta? (Dexcom Sensor Overpatch)
- Insuliinipumpun sarjanumero
- Lähettimen sarjanumero
(Dexcom G6)
- Käyttäjän kotiosoite (jotta voimme lähettää korvavan tuotteen oikeaan osoitteeseen)
Jos sensorista tehdään reklamaatio poikkeavien arvojen vuoksi, tarvitsemme yhden esimerkin siitä, mitä sensori ja verensokerimittari näyttävät samanaikaisesti.
Huomioi, että reklamaatio tulee tehdä 3 kk:n kuluessa sensorin virheilmoituksen saamisesta.
Dexcom G6 -lähetin on hävitettävä palavana.
Liima-aineen poistoainetta ei tule käyttää kaikkiin muovilaatuihin. Jos lähettimen/sensorin poistossa on käytetty liima-aineen poistoainetta ja se rikkoutuu, tämä ei ole hyväksytty syy reklamaatiolle. Tämä tarkoittaa sitä, että et voi reklamoida tuotettasi, jos se on rikkoutunut kun sen poiston yhteydessä on käytetty liima-aineen poistoainetta.
Jos päätät pysäyttää sensorin ennenaikaisesti (ennen kuin 10 päivää on kulunut), on tärkeää pysäyttää sensori manuaalisesti sekä pumpussa että puhelimessa (jos käytetään Dexcom G6 tai Dexcom G7-sovellusta) ja odottaa 15 minuuttia ennen uuden sensorin käynnistystä. Sinun on odotettava tämä 15 minuuttia, jotta lähetin ehtii unohtaa vanhan sensorin. Jos et odota 15 minuuttia ennen uuden sensorin käynnistystä, on riski, että saat sensorivaroituksen “Uudelleenkäynnistys ei ole mahdollista”. Lähetin voi tulkita, että kyseessä on vanha sensori, jonka käynnistät uudelleen tai uusi sensori voi lopettaa toimintansa, kun vanhan sensorin 10 päivän käyttöikä on umpeutuu. Jos esim. aloitat sensorin vain pumpussa etkä puhelinsovelluksessa, vanha sensori on edelleen käynnissä puhelimessa, kun käynnistät uuden sensorin pumpussa.
Pumpussa:
Siirry kohtaan Asetukset/Oma CGM, syötä uusi lähettimen sarjanumero kahdesti ennen uuden sensorin käynnistämistä.
Puhelimessa/Dexcom-sovelluksessa:
Valitse “Yhdistä uusi lähetin”, jos saat viestin pysäyttää sensorin, on ok, jos sinulla on edelleen vanha lähetin liitettynä pariksi puhelimesi kanssa. Jos saat viestin käynnistää sensorin, tee se ensin sensorikoodilla ennen uuden lähettimen tunnuksen syöttämistä puhelimeen.
Järjestys on päinvastainen pumpussa ja puhelimessa. Sensori ja lähetin tulee aina käynnistää ensin pumpussa ja vasta sen jälkeen puhelinsovelluksessa. Kun käynnistät uuden lähettimen ensimmäisen kerran, sinun on käynnistettävä sensorijakso sekä pumpussa että puhelimessa, mutta tämän jälkeen riittää sensorin käynnistys pelkästään pumpussa ja sensorijakso alkaa automaattisesti puhelinsovelluksessa.
Tandem t:slim X2 -pumppu voidaan ohjelmistopäivityksen jälkeen integroida sekä Dexcom G6 -sensoriin että Dexcom G7 -sensoriin. Diabeteshoitotiimisi määrää Dexcom G7 -sensorit sinulle, mutta jo hankitut Dexcom G6 -sensorit on käytettävä ensin loppuun.
Basal-IQ-teknologia keskeyttää insuliinin annostelun tarvittaessa, jotta verensokeritaso ei pääse laskemaan liian alas. Jos glukoositason odotetaan laskevan alle raja-arvon 4,4 mmol/l, pumppu keskeyttää insuliinin annostelun automaattisesti. Annostelu aloitetaan uudelleen, kun glukoositaso alkaa nousta. Se tarkoittaa, että tauko annostelussa voi olla niinkin lyhyt kuin 5 minuuttia. Toiminto on aktivoituna pumpussa vakiona, ja se toimii itsekseen taustalla ilman, että käyttäjän täytyy tehdä mitään.
IOB (Insulin On Board, aktiivinen insuliini) Control-IQ:ssa sisältää kaikki bolusannokset ja kaikki ohjelmoidun perusannoksen muutokset (lisäys/vähennys).
Mikä on negatiivinen IOB?
Kun Control-IQ-teknologia säätää perusannosta, IOB kasvaa tai laskee. Jos IOB on 0 U ja perusannosta pienennetään, sitä pidetään negatiivisena IOB:na. Se ilmoitetaan aloitusnäytöllä ja näkyy edelleen muodossa 0 U. Jos IOB on negatiivinen, annettu bolus ei näy kokonaan, vaikka täysi bolusannos olisi annosteltu.
Control-IQ-teknologia käyttää aktiivisen insuliinin aikaa (IOB/aktiivinen insuliini) 5 tuntia. Vaikka on totta, että suurin osa insuliinista imeytyy ensimmäisten 2–2,5 tunnin aikana boluksen annostelun jälkeen, jäännösvaikutuksia on edelleen 4–5 tunnin kuluttua (Walsh ym. Confusion About Duration of Insulin Action).
Koska algoritmi säätää perusannosta 5 minuutin välein, Control-IQ-teknologian aktiivinen insuliinikäyrä on oletusarvoisesti 5 tuntia, jotta vältetään “insuliinin pinoutuminen” ja estetään tahaton hypoglykemia.
Control-IQ-teknologia on todistettu turvalliseksi ja tehokkaaksi yli 2 miljoonan päivän käytössä kliinisissä tutkimuksissa sekä päivittäisessä käytössä. Lisäksi, jos käyttäjä lyhentää manuaalisesti insuliinin aktiiviaikaa (IOB) ollakseen aggressiivisempi korjauksissa, tämä johtaa usein olemassa olevien pumppuasetusten epätasapainoon.
Suosittelemme käyttäjiä käynnistämään puhelimensa uudelleen kerran viikossa. Varmista, että puhelimesi on yhteensopiva Dexcom-sovelluksen kanssa. Odota mobiilikäyttöjärjestelmän päivitysten asentamista, kunnes Dexcom hyväksyy ne. Alla linkki.
https://www.dexcom.com/dexcom-international-compatibility
Jos sensoriarvot eivät näy puhelinsovelluksessa, mutta ne näkyvät pumpussa:
- Dexcom-sovelluksen on aina oltava “auki” eikä “pyyhkäisty pois”
- Kytke puhelimen Bluetooth pois päältä vähintään 30 sekunniksi. Kytke se takaisin päälle. Joskus tämä voi olla tarpeen tehdä muutaman kerran. Odota 15 min.
- Poista muut Bluetooth-laitteet
- Käynnistä puhelin uudelleen
- Asenna Dexcom-sovellus uudelleen
Jos seuraajan puhelin (Dexcom Follow) ei saa sensoriarvoja, mutta sensoriarvot näkyvät käyttäjän puhelimessa:
- Tarkista, että puhelin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon
- Kytke Bluetooth päälle ja pois päältä käyttäjän puhelimessa vähintään 30 sekunniksi, odota 15 minuuttia
- Poista seuraaja ja kutsu hänet uudelleen seuraajaksi käyttäjän puhelimen Dexcom-sovelluksessa
Tandem t:slim X2 ja Dexcom G6/G7 kommunikoivat Bluetooth-yhteyden välityksellä. Bluetooth-signaali välittyy pumpun näytön kautta, joten pidä näyttö aina ulospäin. Pidä myös lähetin samalla puolella kehoa kuin pumppu. Silloin edellytykset hyvälle yhteydelle ovat parhaat.
Akun nopea tyhjentyminen voi johtua erilaisista asioista. Tarkista, ett Bluetooth-yhteys on pois päältä. Jos pumpussa on monia hälytyksiä, kuten okkluusio- tai glukoosinseurantahälytyksiä, akku kuluu nopeammin, etenkin jos hälytyksiä ei vahvista. Näin käy myös, jos näyttö on päällä paljon tai pitkään. Suosittelemme pumpun lataamista joka päivä noin 10–15 minuutin ajan.
Jos et lopeta bolusohjelmaa bolusvalikosta 90 sekunnin sisällä, pumppu varoittaa keskeytyneestä boluksesta. Hälytyksen voi välttää ottamalla aina tavaksi painaa Tandem-logoa (kotipainike), jotta olet aina aloitusnäkymässä ennen kuin näyttö kytkeytyy pois päältä.
Jos pumpun näytölle ilmestyy kolme viivaa (– – –) sensoriarvojen paikalle, ihossasi oleva sensori ei pysty juuri nyt lukemaan glukoosiarvoa. Pumppuun tulee lisäksi viesti ”Glukoosinseuranta ei saatavilla (48T)”. Hiero lähettimen ympärysaluetta, juo vettä ja teippaa sensori tiiviisti paikalleen, jos se on löysästi kiinni. Näin voi käydä esimerkiksi yöllä, jos makaa sensorin päällä ja verenkierto sen ympärillä heikentyy. Näytön muutoskäyrässä ”Glukoosinseuranta ei saatavilla” näkyy pisteiden puuttumisena. Jos edeltävät ohjeet eivät auta etkä saa sensorista lukemaa kolmeen tuntiin, ota yhteyttä asiakastukeemme päiväsaikaan, niin tutkimme asiaa.
Dexcom G6 -sensori mittaa glukoosiarvoa ihonalaisesta rasvakudoksesta. Jotta ihonalaisessa kudoksessa oleva sensorilanka pystyisi mittaamaan oikeat glukoosiarvot, se on sijoitettava optimaalisesti siten, että sensorilangan ympärillä on hyvä verenkierto. Jos sensorilangan ympärillä oleva verenkierto häiriintyy tilapäisesti tai jos sensorilangan asento häiriintyy, on olemassa vaara, että se ei joko pysty mittaamaan glukoosiarvoa ollenkaan (CGM ei käytettävissä / kolme viivaa / väliaikainen sensorivirhe) tai antaa virheellisen matalan arvon.
Tämä voi esiintyä mm. yöllä, jos käyttäjä nukkuu sensorin ja lähettimen päällä ja nämä ovat alttiina lisääntyneelle paineelle. Käyttäjä voi nähdä tämän äkillisinä alaspäin laskevina sensoriarvoina yhdessä “CGM ei käytettävissä” (sensoriarvo puuttuu) kanssa muuten vakaan CGM-käyrän keskellä.
Sinun tulee aina tarkistaa verensokerisi sormenpäästä mittaamalla, jos epäilet sensoriarvon olevan väärä. Virheellinen matala arvo tässä yhteydessä on väliaikainen, eikä se liity siihen, että pumppu ja lähetin menettävät yhteyden toisiinsa.
Mitä voidaan tehdä virheellisen matalan arvon käsittelemiseksi:
- Vältä makaamasta sensorin päällä
- Juo nesteitä
- Hiero kevyesti ihoa sensorin ympäriltä
- Kalibroi sensori, jos se edelleenkään ei näytä oikeaa arvoa edellä mainittujen ohjeiden noudattamisesta huolimatta
Kun letku on täytetty insuliinilla, pumppu arvioi, kuinka paljon säiliössä on insuliinia. Vasta sen jälkeen, kun säiliöstä on annosteltu 10,2 yksikköä, näytetään säiliössä jäljellä olevien yksiköiden todellinen määrä. Jos pumppu näyttää edelleen väärän määrän insuliinia säiliössä ja olet epävarma, vaihda säiliö. Pumppu ei kuitenkaan pysty näyttämään suurempaa insuliinimäärää, kuin mitä säiliössä on.
Käyttöohjeen mukaan:
Insuliinin alustava näyttö: Kun letkun täyttö on valmis ja pumppu palaa perusnäyttöön, arvio siitä, kuinka paljon säiliössä on insuliinia, näkyy näytön oikeassa ylälaidassa. Näet jonkin seuraavista näytöistä:
+ 40 u = Yli 40 yksikköä havaittu säiliössä
+ 60 u = Yli 60 yksikköä havaittu säiliössä
+ 120 u = Yli 120 yksikköä havaittu säiliössä
+ 180 u = Yli 180 yksikköä havaittu säiliössä
+ 240 u = Yli 240 yksikköä havaittu säiliössä
Kun 10,2 yksikköä on annosteltu, säiliössä jäljellä oleva todellinen yksikkömäärä näytetään perusnäytöllä. Perusnäytöllä näkyvä jäljellä oleva insuliinimäärä vähenee 5 yksikköä kerrallaan (näytöllä näkyy esimerkiksi 140, 135, 130, 125). Kun jäljellä on alle 40 yksikköä, määrää aletaan vähentää 1 yksikkö kerrallaan (näytöllä näkyy esimerkiksi 40, 39, 38, 37), kunnes jäljellä on 1 yksikkö.
Tandem t:slim X2 on markkinoiden ainoa insuliinipumppu, jonka ohjelmiston voi päivittää helposti tietokoneella.
Pumpun päivitykseen tarvitset tilauksen hoitotiimiltäsi. Ota yhteyttä hoitotiimiisi, joka tietää, kuinka asia hoituu alueellasi. Hoitotiimin on kirjoitettava tilaus päivitykselle ja Rubin Medicalin Dexcom CGM:lle.
Hoitotiimisi kirjoittaa tilauksen ohjelmiston päivitykselle ja Rubin Medicalin Dexcom CGM:lle. Sinun on sen jälkeen suoritettava lyhyt verkkokoulutus, jolla varmistetaan, että ymmärrät uuden Basal-IQ:n toimintaperiaatteen. Koulutuksen jälkeen sinulle lähetetään 2–3 työpäivän sisällä tunnus, jolla pumppu päivitetään. Sinun on ladattava ja asennettava ohjelma tietokoneellesi, jotta päivittäminen onnistuu. Saat kaikki päivittämiseen liittyvät tiedot meiltä sähköpostitse, kun päivitys on määrätty. Päivitys edellyttää, että hoitopaikkasi on hyväksynyt uuden ohjelmiston tilauksen.
Hoitotiimin on kirjoitettava tilaus päivitykselle ja Rubin Medicalin Dexcom CGM:lle. Sinun on vaihdettava nyt käyttämästäsi Dexcom CGM-järjestelmästä Rubin Medicalin Dexcom CGM -järjestelmään (jos et ole vielä tehnyt niin), koska järjestelmä on integroitu.
Tandem t:slim X2 ja Dexcom CGM ovat integroitu järjestelmä, jonka eri osat toimivat yhteistyössä. Jotta pystymme antamaan vastauksia, neuvontaa ja tukea, kaikkien järjestelmän osien on oltava Rubin Medicalin toimittamia.
Me Rubin Medicalilla tarjoamme kattavaa tukea ja palvelua insuliinipumppujärjestelmälle Tandem t:slim X2™- pumpulle ja Dexcom CGM:lle. Tämä tarkoittaa, että sinulla on yksi yhteyspiste kaikkiin tarpeisiiisi, kuten koulutukseen, tukeen, logistiikkaan ja reklamaatioiden käsittelyyn.
Me Rubin Medicalilla olemme täällä sinua varten varmistaaksemme, että saat parasta mahdollista hoitoa.
Ei. Basal-IQ-teknologia voidaan päivittää vain Dexcom G6:n ohjelmistoon. Se on yksi tuotekehityksen tuloksista, sillä Dexcom G6 -laitetta ei tarvitse kalibroida.
Saat Rubin Medicalilta sähköpostin, kun hoitotiimisi on tilannut ohjelmiston päivityksen Tandem t:slim X2 -insuliinipumppuusi.
Ennen päivitystä sinun on suoritettava noin 40 minuuttia kestävä verkkokoulutus. Saat suoritetusta koulutuksesta todistuksen, joka sinun on lähetettävä digitaalisesti osoitteeseen certifikat@rubinmedical.se. Kun olemme saaneet todistuksesi, lähetämme oman päivitystunnuksesi 2–3 työpäivän sisällä. Tunnuksella voit päivittää pumppuusi Control-IQ-teknologian.
Jos et ole saanut päivitystunnusta, tarkista roskapostilaatikkosi. Jos olet lähettänyt todistuksesi, mutta et ole saanut päivitystunnusta viikossa, ota yhteyttä meihin.
Tandem t:slim X2: Tandem t:slim X2 -pumppua EI saa altistaa röntgenille, jota käytetään käsimatkatavaroiden ja muiden matkatavaroiden läpivalaisuun. Uudemmissa läpivalaisulaitteissa, joita käytetään lentokenttien turvatarkastuksissa, käytetään myös röntgeniä, eikä pumppua saa altistaa niille. Kerro lentokentän turvallisuushenkilöstölle, että pumppua ei saa altistaa röntgenlaitteille, ja pyydä vaihtoehtoista tutkimustapaa. Pumppu on suunniteltu kestämään tavanomaisia sähkömagneettisia häiriöitä, kuten lentokenttien metallinpaljastimia. Lisätietoa on Tandem t:slim X2 -pumpun kanssa lentomatkustamista käsittelevässä asiakirjassa.
Dexcom G6 CGM: Turvatarkastukset ja G6-järjestelmä: Kun käytät Dexcom G6 tai G7-järjestelmää, pyydä manuaalista ja visuaalista tarkastusta koko kehon skannerin läpikulkemisen sijaan. Älä myöskään aseta mitään Dexcom G6 tai G7-järjestelmän osaa röntgenlaitteen läpi menevään laukkuun. Voit käyttää Dexcom G6 tai G7-järjestelmää kulkiessasi metallinpaljastimen läpi. Jos teet niin, käytä verensokerimittariasi hoitopäätösten tekemiseen, kunnes poistut turvatarkastusalueelta. Koska emme ole testanneet jokaista röntgen- tai skannerimallia, emme tiedä, vahingoittavatko ne Dexcom G6 tai G7-järjestelmää.
Et ole varma, mistä laitteesta on kyse? Pidä turvallisuus etusijalla – pyydä manuaalista tarkastusta. Noudata Dexcom G6 tai G7-järjestelmän ohjeita. Jos et tee niin, glukoosiarvosi voi laskea vaarallisen matalaksi tai nousta vaarallisen korkeaksi.
Lisää tietoa löydät täältä: Dexcom G6 Käyttöopas ja Dexcom G7 Käyttöopas
Dexcom G7 ja lentäminen
Matkustusasiakirjat löydät täältä: https://rubinmedical.fi/lentaa/