28 Dec 2022

Kesä ja aurinko insuliinipumpun kanssa

Toivomme kaikki pitkää, kaunista ja lämmintä kesää. Me Rubin Medicalilla haluamme tarjota sinulle vinkkejä, jotta voit keskittyä rentoutumiseen ja auringosta ja lämmöstä nauttimiseen!

Uintikauden huomioon ottaen

Haluamme muistuttaa, että Tandem t:slim X2 on vain roiskeen kestävä. Jotta pumppu toimisi hyvin lomasi aikana, pyydämme että ET ui pumpun kanssa.

Kun otat aurinkoa

Pumppu ei vaurioidu auringonvalosta mutta aurinko vaikuttaa kuitenkin pumpussa ja letkussa olevaan insuliiniin. Suojaa siksi sekä letkua että pumppua mahdollisimman hyvin suoralta auringonvalolta. Tandem t:slim X2:ssa on sisäänrakennettu turvahälytys, joka varoittaa yli 45 °C:n lämpötiloissa ja näin suojaa insuliinia kuumenemiselta. Jos epäilet, että letkussa oleva insuliini on kuumentunut liian kuumaksi, irrota pumppu kehostasi ja huuhtele letkusta ulos noin 10-12 yksikköä insuliinia. Jos matkustat lämpimiin maihin, voit kuljettaa pumppua pienessä kylmälaukussa (esim. Frio). Muistathan huomioida, että saatat joutua vaihtamaan säiliötä ja infuusiosettiä tavallista useammin.

Ennen lomamatkaa

Varmista, että sinulla on lomallasi mukana ylimääräisiä tarvikkeita, kuten säiliöitä, infuusiosettejä ja insuliinia. Matkustaessasi sinulla on oltava myös insuliinikynät (sekä pitkävaikutteinen että lyhytvaikutteinen) mukanasi. Insuliini on aina pakattava käsimatkatavaroihin.