Helppoa seurantaa

 • • Integroitu Dexcom G6:n kanssa
 • • Päivitettävä ohjelmisto
 • • Basal-IQ™ tai Control-IQ™ tarpeiden mukaan
 • • Kalibroimaton ja hyväksytty hoitopäätöksiin
 • • Helppokäyttöinen värillinen kosketusnäyttö
 • • Kestävä alumiinikuori
 • • Seurantatoiminto


Tervetuloa helpompi arki

Insuliinipumppu Tandem t: slim X2 ja Dexcom G6 CGM on järjestelmä, joka on kehitetty helpottamaan jokapäiväistä elämääsi ja auttamaan sinua voimaan paremmin. Koska järjestelmä ennakoi glukoositason ja säätää insuliiniannosta sen mukaan, saat paremman hallinnan diabeteksen hoidossa ja enemmän aikaa muihin asioihin. Insuliinipumppu on järjestelmän sydän. Tässä voit tutustua kaikkiin sen etuihin.

Ominaisuudet tarpeiden mukaan
Käyttämällä Tandem t: slim X2 -insuliinipumppua yhdessä Dexcom G6:n kanssa, saat kalibroimattoman järjestelmän, joka ennakoi automaattisesti glukoositason ja säätää insuliiniannostasi. Eri käyttäjien tarpeiden mukaan insuliinipumpussa on kahden tyyppiset ohjelmistot, jotka eroavat toisistaan toiminnoiltaan ja mahdollisuuksiltaan.

Enemmän aikaa tavoitealueella
Tandem t:slim X2 Control-IQ-teknologia lisää, vähentää
ja keskeyttää insuliinin annostuksen sensorin arvojen ja henkilökohtaisten asetusten perusteella. Control-IQ estää sekä korkean että matalan glukoositason, ja auttaa käyttäjää pysymään enemmän tavoitealueella.

Ennakoi, keskeyttää ja jatkaa
Tandem t:slim X2 Basal-IQ-teknologia ennakoi glukoositason keskeyttäen ja jatkaen insuliinin annostelua tarvittaessa. Basal-IQ on järjestelmän, joka ehkäisee matalia glukoositasoja.


Control-IQ – enemmän aikaa tavoitealueella

Helppo tapa estää korkea ja matala glukoositaso
Control-IQ-teknologia on Tandem t:slim X2:n uusin ohjelmistopäivitys, jonka avulla insuliinipumppu voi lisätä, vähentää ja keskeyttää annostelun sekä antaa automaattisen korjausannoksen. Yhdessä Dexcom G6 CGM:n kanssa, saadaan järjestelmä, joka antaa paremman hallinnan ja enemmän aikaa tavoitealueella 3,9-10 mmol/l*.

Ainutlaatuiset edut

 • Perusannoksen automaattinen säätö
 • Automaattinen korjausannos
 • Aktiivisuustoiminnot – Uni ja liikunta
 • Estää korkean ja matalan glukoositason
 • Tarjoaa enemmän aikaa tavoitealueella*
 • Ei vaadi kalibrointia**

Automaattinen säätö

Dexcom G6 CGM: n avulla Control-IQ ennakoi glukoositason 30 minuuttia eteenpäin. Sensorin arvon perusteella insuliinipumppu säätää automaattisesti perusannosta.

Automaattinen korjausannos

Lisäapuna tavoitealueen saavuttamiseen ja siellä pysymiseen *, Control-IQ voi annostella automaattisen korjausannoksen jopa kerran tunnissa.

Aktiivisuusprofiilit

Uni- ja Liikunta-toimintoprofiileilla voit muuttaa Control-IQ:n hoitoarvoja tilapäisesti.

Kuinka Control-IQ säätää annostelua – 5 yksinkertaista sääntöä

Control-IQ-teknologia on algoritmi, joka säätää insuliiniannoksen sen mukaan, mikä sensorin arvon oletetaan olevan 30 minuutin kuluttua. Algoritmi on suunniteltu antamaan käyttäjälle enemmän aikaa tavoitealueella 3,9-10 mmol/l*. Tandem t:slim X2 -näytön kuvakkeet kertovat reaaliajassa kuinka insuliinipumppu säätää insuliiniannoksen sensorin arvojen ja henkilökohtaisten asetusten perusteella.

Todistetusti tehokas
ja helppo käyttää

New England Journal of Medicine -lehdessä julkaistu kuuden kuukauden tutkimus tavoite-alueen vaikutuksen arvioimiseksi osoittaa, että Control-IQ-teknologia on tehokasta ja helppokäyttöistä (1,2). Tutkimukseen osallistui 168 satunnaisesti valittua potilasta, joilla oli diagnosoitu tyypin 1 diabetes vähintään vuoden ajan.

1) Brown SA, Kovatchev BP, Raghinaru D, et al. Six-month randomized, multicenter trial of closed-loop control in type 1 diabetes. N Eng J Med. 2019;381(18):1701-1717.
2) Brown, S. Clinical acceptance of the artificial pancreas: Glycemia outcomes from a 6-month multicenter RCT. 2019 ADA 79th Scientific Sessions, San Francisco, CA.

Parempi hallinta Basal-IQ-teknologialla

Tandem t:slim X2 -pumpun Basal-IQ-teknologian myötä saat enemmän aikaa oman elämäsi elämiseen ilman huolta verensokerin liian alhaisesta tasosta. Pumppuun integroitu Dexcom G6 tarkkailee glukoositasoa kaikkialla: työssä, urheillessa ja nukkuessa.

Näin Basal-IQ-teknologia toimii
Basal-IQ-teknologia ennakoi glukoositasoa 30 minuuttia eteenpäin. Jos glukoositason odotetaan putoavan alle 4,4 mmol:iin/l tai mitattu arvo on 3,9 mmol/l tai alhaisempi, pumppu keskeyttää insuliinin annostelun. Annostelu aloitetaan uudelleen, kun glukoositaso alkaa nousta.

Ainutlaatuiset edut

 • Ehkäisee alhaista glukoositasoa
 • Vähentää huolta alhaisesta verensokerista
 • Vähentää rekyylin riskiä
 • Helppo oppia ja käyttää
 • Ei vaadi kalibrointia*

* Jos glukoosivaroitukset ja glukoosinseurannan lukemat eivät täsmää oireiden tai odotusten kanssa, käytä verensokerimittaria ja päätä millaista hoitoa diabetes vaatii. Basal-IQ-teknologia helpottaa elämää diabeteksen kanssa, mutta ei korvaa aktiivista omahoitoa.

rubin medical tandem t:slimx2

Vähemmän alhaista glukoositasoa
Tandem t:slim X2 -insuliinipumpulla suoritetun kliinisen PROLOG-tutkimuksen mukaan Basal-IQ-teknologian käyttö vähensi alhaisten sensorin arvojen (alle 3,9 mmol/l) määrää ajallisesti 31 prosenttia, ilman rekyyliä korkeisiin arvoihin. Osallistujien mielestä järjestelmä oli myös helppo oppia ja käyttää(1).

1) Forlenza GP, Li Z, Buckingham BA, Pinsker JE, et al. Predictive low glucose suspend reduces hypoglycemia in adults, adolescents, and children with type 1 diabetes in an at-home randomized crossover study: Results of the PROLOG trial [published online August 8, 2018]. Diabetes Care. doi:10.2337/dc18-0771

rubin medical tandem t:slimx2

Diabetes ei vaadi enää
yhtä paljon energiaani
Holly Down
Tandem t:slim X2
Lue lisää

Minulla on valtavasti
vaihtoehtoja
Mats Griph Lue lisää

Seurantatoiminnolla omaiset voivat
seurata arvoja etäältä älypuhelimella

Pumppu on vedenkestävä, joten sinun
ei tarvitse huolestua, jos se kastuu

Suunniteltu
käyttäjää varten

Insuliinipumpun tulisi olla niin intuitiivinen, että sitä käyttää automaattisesti oikein. Tandem t:slim X2 on suunniteltu käyttäjä mielessä. Siinä on muun muassa selkeä ja intuitiivinen värillinen kosketusnäyttö, kuten puhelimessa tai tabletissa. Pumppu on luottokortin kokoinen, ja vaikka siihen mahtuu paljon teknologiaa, se on vain 1,5 cm paksu. Tuloksena on pumppu, jota on helppo käyttää huomaamattomasti sellaisissa vaatteissa, joissa viihdyt parhaiten.

Ohjevideot

Kaikki yhdellä näytöllä
Tandem t:slim X2 -pumpun fiksu kosketusnäyttö on helppo käyttää niin ensikertalaisille kuin aiemmin insuliinipumppuja käyttäneille. Ateriainsuliinin (boluksen) asettaminen on helppoa. Boluslaskin auttaa laskemaan insuliinintarpeen sekä hiilihydraattien että verensokeritason perusteella. Voit myös annostella koko määrän suoraan tai jakaa sen pidemmälle ajalle (pidennetty bolus). Pumpun laskin auttaa lisäämään erilaiset hiilihydraatit ateriaan. Tandem t:slim X2 -pumpun boluslaskimessa ainutlaatuista on se, että se käyttää automaattisesti viimeisintä sensorin arvoa annoksen laskemiseen (jos glukoosinseuranta on käynnissä).

Ainutlaatuiset edut:

 • Värillinen kosketusnäyttö
 • Helppokäyttöinen
 • Pieni

Rubin medical användare t:slim

Suunniteltu
kestämään

Tandem t:slim X2 -insuliinipumpussa kestävyys on huomioitu monin eri tavoin. Ohjelmistoon voi päivittää uusia toimintoja, kestävä alumiinikuori suojaa laitetta ja pitää sen hyvännäköisenä pitkään, eikä paristoja tarvitse vaihtaa, mikä on ympäristölle hyväksi. Kiinteässä, ladattavassa akussa on vakiomallinen micro-USB-liitäntä, jonka kautta sen voi ladata pistorasiasta tai esimerkiksi tietokoneen avulla. Akku kestää jopa viikon, ja pumppua voi käyttää myös latauksen aikana.

Pumppu on suunniteltu kestämään useiden vuosien ympärivuorokautista käyttöä ja kävelyä, urheilua ja muuta aktiivista elämää.

Fiksu rakenne
Insuliinipumpussa on kestävä alumiininen kuori, suojaava kromilista ja iskunkestävä, lääketieteelliseen käyttöön luokiteltua lasia oleva näyttö. Laite on vedenkestävä, joten sinun ei tarvitse huolestua, jos se kastuu. Pumppu on muotoiltu niin, että insuliinisäiliö on pumpun sileällä taustapuolella. Säiliössä on pussi, johon mahtuu 300 yksikköä insuliinia. Suunnittelun ansiosta pumppuun mahtuu sen kokoon nähden suuri määrä insuliinia. Säiliö vaihdetaan joka toinen tai kolmas päivä. Tandemin ainutlaatuinen Micro Delivery™ -teknologia annostelee insuliinin erittäin tarkasti.

Ainutlaatuiset edut:

 • Ladattava akku
 • Kestävä alumiinikuori
 • Säiliö 300 insuliiniyksikölle

Suunniteltu
yhteistyöhön

Tandem t:slim X2 on ainoa insuliinipumppu, johon on integroitu Dexcom G6 -glukoosinseurantajärjestelmä. Yhdessä käytettynä ne muodostavat SAP-järjestelmän (Sensor Augmented Pump). Järjestelmä mittaa glukoositasoa ja kertoo, kun taso nousee tai laskee ja kuinka nopeasti näin käy. Dexcom G6 ei vaadi kalibrointia ja se on hyväksytty sensorin arvoon perustuviin hoitopäätöksiin. Sensori mittaa jopa kymmenen päivän ajan. Parasetamolihoito ei vaikuta mittaukseen. Bluetooth mahdollistaa glukoosinseurannan tietojen lähettämisen älypuhelimeen. Myös esimerkiksi vanhemmat voivat seurata glukoosiarvoja puhelimella.

Tandem t:slim X2 on yhteensopiva diasend®-analyysiohjelman kanssa, jolla hoitotiimi saadaan mukaan seurantaan.

Parempi hallinta Basal-IQ- ja Dexcom G6 -teknologialla
Basal-IQ-teknologia on Tandemin uusi toiminto, joka ehkäisee alhaista glukoositasoa. Toiminto yksinkertaistaa arkea ennakoimalla glukoositasoa yhdessä Dexcom G6-sensorin kanssa. Tarvittaessa se keskeyttää ja palauttaa insuliinin annostelun työskentelyn, urheilun tai nukkumisen aikana. Näin voit vähentää liian alhaisen verensokerin riskiä.

Ainutlaatuiset edut:

 • Ennakoi glukoositasoa
 • Keskeyttää ja palauttaa insuliininsyötön automaattisesti
 • Ei kalibrointia
 • Hyväksytty hoitopäätöksiin
 • Sensori mittaa jopa kymmenen päivän ajan
 • Yhteensopiva diasend®-analyysiohjelman kanssa

tandem t:slim x2

Suunniteltu
turvalliseksi

Käyttäjän on voitava luottaa hoitovälineisiin sataprosenttisesti. Tandem t:slim X2 -pumppu on erittäin turvallinen, sillä ohjelmisto estää vääränlaisen käytön. Kosketusnäyttö sammuu automaattisesti, jos sitä kosketetaan tahattomasti. Pumpussa on sisäänrakennettu turvahälytys, joka varoittaa, jos insuliinin lämpötila ei pysy 2–45 °C:ssa. Näin taataan insuliinin tehokkuus. Jos käytät Dexcom G6:a, hoitopäätös perustuu sensorin arvoon. Seurantatoiminnolla myös esimerkiksi vanhemmat voivat seurata arvoja etäältä älypuhelimella*. Voit tuntea olosi varmaksi, sillä Rubin Medicalin tuki palvelee vuorokauden ympäri.

Tarkka ja turvallinen
Tandem t:slim X2 -pumpussa on uraauurtava Micro Delivery™ -annostelujärjestelmä. Siinä on kammio, joka toimii sulkuna. Mäntä hakee insuliinin säiliöstä ja annostelee sen sulun kautta letkuun pieninä määrinä. Näin potilas ei ole suorassa kontaktissa koko insuliinimäärään (jota mahtuu laitteeseen jopa 300 yksikköä). Kammio poistaa riskin tahattomasta annostelusta.

Ainutlaatuiset edut:

 • Micro Delivery™ -teknologia
 • Turvahälytys
 • Seurantatoiminto* omaisille ja ystäville

* Vaatii yhteensopivan puhelimen ja Follow-sovelluksen.


Yleiskatsaus toimintoihin

Insuliinipumppu Tandem t:slim X2 on jopa 38% pienempi kuin muut pumput, ja samalla täynnä upeita ominaisuuksia:

 • 300 u säiliö
 • Micro-Delivery-teknologia
 • Värillinen kosketusnäyttö
 • Diasend-yhteensopiva
 • Tietokoneen kautta päivitettävä ohjelmisto
 • Vakiomallinen mikro-USB-liitäntä
 • Vedenkestävä
 • Kestävä alumiinikehys
 • Ladattava akku
 • Sisäänrakennettu bluetooth

Esite

Käyttöopas

Kattava yleiskatsaus

Dexcom tarjoaa selkeän tilannekatsauksen.

 1. Saat varoituksen, kun sensorin arvo on määrittämiäsi raja-arvoja korkeampi tai matalampi.
 2. Värikoodattu käyrä esittää muutostrendit selkeästi. Voit tarkastella käyrää 1, 3, 6, 12 tai 24 tuntia taaksepäin.
 3. Dexcomin avulla voit tehdä hoitopäätöksen ilman sormenpäätestiä.
 4. Nuoli osoittaa, mihin suuntaan arvo on muuttumassa, ja auttaa toimimaan ajoissa.
 5. Pumppu ilmoittaa kehossa olevan insuliinin määrän, mikä auttaa oikeassa annostelussa.
 6. Näyttää Basal-IQ:n tilan.
 7. Punainen varjostus kertoo, että Basal-IQ-teknologia on keskeyttänyt perusinsuliinin annostelun näytetyllä ajanjaksolla.

Esimerkki: Pumppu Basal-IQ-teknologialla

Kokeile Tandem t:slim X2 -pumpun sovellusta puhelimella

Jos esimerkiksi mietit uuden pumpun hankintaa tai haluat testata Tandemin kosketusnäyttöä, voit ladata demosovelluksemme puhelimeesi.

Ilmaisella t:simulator-älypuhelinsovelluksella voit tutustua kosketusnäyttöön ja Tandem t:slim X2 -pumpun toimintoihin. Voit myös antaa perheesi kokeilla sovellusta, jotta he ymmärtävät pumpun toimintaperiaatteet. Jos pidät ”Toimintovinkit” päällä, sovelluksen tärkeimmät toiminnot esitellään ja selitetään, jotta pääset hyvään alkuun pumpun käyttämisessä.

t:simulator-sovellukseen on nyt päivitetty demo Basal-IQ-teknologian toiminnasta. Kun olet ladannut sovelluksen, voit valita, kokeiletko pumpun toimintoja Dexcom G6- ja Basal-IQ-järjestelmien vai Dexcom G5 -järjestelmän kanssa.

Lataa t:simulator iPhone-puhelimeen:

download t:simulator app rubin medical

Lataa t:simulator Android-puhelimeen:

download t:simulator app rubin medical google play

 

Control-IQ-teknologian vastuullinen käyttö
Control-IQ-teknologia ei estä kaikkia korkeita ja matalia glukoositasoja eikä korvaa ateriabolusta tai aktiivista diabeteksen hoitoa. Jos käyttäjän CGM ei toimi kunnolla tai ei pysty kommunikoimaan pumpun kanssa, Control-IQ-teknologia ei voi ennakoida sensorin arvoja tai säätää insuliiniannosta. Potilaita on kehotettava kiinnittämään aina huomiota oireisiin sekä glukoositasoihin ja hoitamaan niitä vastaavasti. Lisätietoja on osoitteessa tandemdiabetes.com/tslimX2-use.

Tärkeitä turvallisuustietoja: Varoitus: Yhdysvalloissa liittovaltion laki rajoittaa t:slim X2-insuliinipumpun myyntiä tai tilaamista Basal-IQteknologialla ja Control-IQ-teknologialla vain lääkäreille. t:slim X2-insuliinipumppu, t:slim X2 Basal-IQ-teknologialla ja Control-IQ-teknologialla, on tarkoitettu yksittäisen potilaan käyttöön. t:slim X2-insuliinipumppu, t:slim X2 Basal-IQ-teknologialla ja Control-IQ-teknologialla, on tarkoitettu käytettäväksi Novorapid- tai Humalog U-100 -insuliinin kanssa.

Insuliinipumppu t:slim X2 on yhteensopiva erilaisten teknologioiden kanssa. Se on ACE-pumppu (alternate controlled enabled) ja se on tarkoitettu insuliinin subkutaani annosteluun, ohjelmoidulla ja vaihtelevalla perusnopeudella, diabetes mellituksen hoitoon insuliinia tarvitsevilla ihmisillä. Pumppu kommunikoi luotettavasti ja turvallisesti yhteensopivien, digitaalisesti yhdistettyjen laitteiden kanssa, mukaan lukien automaattinen insuliinin annosteluohjelmisto. Se vastaanottaa ja vahvistaa näiden laitteiden komennot.

Insuliinipumppu t:slim X2 Basal-IQ-teknologialla: Kun sitä käytetään yhteensopivan jatkuvan glukoosimonitorin (CGM) kanssa, t:slim X2-insuliinipumppu Basal-IQ-teknologialla voi keskeyttää insuliinin annostelu CGM- sensorin arvojen perusteella. t:slim X2-insuliinipumppu Basal-IQ-teknologialla on tarkoitettu 6-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille.

t:slim X2-insuliinipumppu Control-IQ-teknologialla: Control-IQ on tarkoitettu käytettäväksi yhteensopivan integroidun jatkuvan glukoosimonitorin (iCGM, myydään erikseen) ja ACE-pumpun kanssa lisäämään, vähentämään ja keskeyttämään perusinsuliinin annostelun iCGM lukeminen ja ennakoitujen glukoosiarvojen, niin sanottujen sensorin arvojen perusteella. Järjestelmä voi myös antaa korjausboluksen, kun sensorin arvon ennakoidaan ylittävän ennalta määritetyn arvon. Control-IQ-tekniikka on tarkoitettu tyypin 1 diabeteksen hoitoon 6-vuotiailla tai sitä vanhemmilla ihmisillä.

VAROITUS: Alle 6-vuotiaat eivät saa käyttää Control-IQ-teknologiaa. Sitä ei myöskään tule käyttää potilaille, jotka käyttävät alle 10 yksikköä insuliinia päivässä tai jotka painavat alle 25 kiloa. t:slim X2-insuliinipumppu Control-IQ- ja Basal-IQ-teknologialla, ei ole tarkoitettu raskaana oleville naisille, dialyysihoitoa saaville tai kriittisesti sairaille potilaille. t:slim X2 -insuliinipumpun, t:slim X2-insuliinipumppu Basal-IQ-teknologialla ja Control-IQ-teknologialla, on käyttäjien käytettävä pumppua CGM-osan ja kaikkien muiden järjestelmän komponenttien kanssa niiden käyttöohjeiden mukaisesti. Heidän on testattava glukoositaso hoitajan suositusten mukaan ja pystyttävä laskemaan hiilihydraatit, ylläpitämään riittävää diabeteksen itsehoitoa ja tapaamaan hoitajaansa säännöllisesti. Käyttäjällä on oltava riittävä näkö ja / tai kuulo voidakseen havaita ja käyttää kaikkia pumpun toimintoja, mukaan lukien varoitukset, hälytykset ja muistutukset. Ennen magneettikuvaa, TT: tä tai diatermiaa t:slim X2-pumppu, lähetin ja sensori on poistettava.

Lisää tärkeitä turvallisuustietoja on osoitteessa www.tandemdiabetes.com/safetyinfo.

YHTEYSTIEDOT

Yhteystiedot